Terrein & omgeving

Labatut ligt midden in het het glooiende heuvelachtige platteland en toch slechts op drie kilometer afstand van het dorp L’Isle en Dodon.

Er liggen in de buurt van Labatut enkele stuwmeren waar zwemmogelijkheden zijn.  In het dorp is een bewaakt open lucht zwembad en een bewaakt zwemmeertje voor kinderen. Ook zijn in het dorp alle basis faciliteiten te vinden zoals supermarkt, café’s en restaurantjes. Maar ook huisartsenposten, tandarts en een uitgebreide apotheek.

Het gebied van de Haute Garonne en Gers is nog niet ontdekt door het massa toerisme en daarom bij uitstek geschikt voor mensen die rust zoeken en tijdens het wandelen en fietsen en niet voortdurend anderen tegen willen komen. De bergen van de Pyreneeën liggen op een uurtje afstand maar zijn prachtig te zien vanaf onze boerderij. Ter afwisseling is het zeker de moeite waard om er een dagje door te brengen.

Ook Toulouse en Auch liggen op een uurtje rijden en bieden voor cultuurliefhebbers vele mogelijkheden en ter afwisseling in je vakantie is het wellicht de moeite waard. Lourdes ligt op 1 uur en 15 minuten rijden evenals de grens met Spanje.

Wanneer u wilt weten wat er allemaal nog meer te doen is in de omgeving kun je een kijkje nemen bij de optie “Informatie” en dan bij de optie “Wat is er te doen…”